Verzendtips

Verzend tips

Als je een pakket gaat verzenden zijn er verschillende punten waar je op moet letten. Zorg dat alles optimaal verzorgd is voordat het pakket verzonden wordt. Dit voorkomt mislukte verzendingen, eventuele extra kosten en irritatie bij de ontvanger van het pakket.

Hieronder staan verschillende verzendtips voor als je een pakket gaat verzenden.

Wanneer een pakket?

Het is handig om te weten wat de richtlijnen van een pakket zijn. Wanneer is er sprake van een pakketverzending en wanneer niet?
De globale richtlijnen zijn als volgt:

  • Het pakket past niet in de brievenbus. (standaard rechthoekige brievenbus).

of

  • Het pakket is zwaarder dan 3kg.
  • Het pakket is niet groter dan 140cm x 78cm x 58cm.

Kijk voor de richtlijnen per pakket bezorgdienst op de pagina aanbieders.

Omvang pakket

Bij het verzenden van het pakket is het goed om te kijken hoe groot de inhoud is die je wilt verzenden. Daarna is het makkelijker om een juiste doos te vinden voor het te versturen object. Let wel op dat er ook nog verpakkingsmateriaal tussen moet, dit tegen het beschadigen van het product. De doos moet dus altijd groter zijn dan het te versturen object. Maar zorg er wel voor dat het object niet vrij kan bewegen in de doos!

Verpakkingsmateriaal

Het verpakkingsmateriaal is ook van groot belang. Zorg voor kwalitatief hoog verpakkingsmateriaal, vooral als het gaat om breekbare en kostbare spullen. Ga bijvoorbeeld als het om het versturen van een mobiele telefoon gaat geen kranten gebruiken tegen het stoten, maar gebruik bubbeltjesfolie. Zo weet je in ieder geval zeker dat jij er alles aan gedaan hebt om het pakket goed te verzenden!

Als je een doos gebruikt om het pakket te verzenden dat al voor andere doeleinden gebruikt is, zorg er dan voor dat alle stickers eraf zijn (of in ieder geval niet meer leesbaar zijn). Verder is het erg belangrijk om er op te letten dat er een neutrale doos gebruikt wordt om te verzenden. Een doos waar opstaat dat er bijvoorbeeld een iPhone in de verpakking zit, is vanzelfsprekend geen goed idee. Zorg dus altijd voor een neutrale doos, waar niet vanaf te leiden is dat er iets waardevols in zit.

Overige aandachtspunten

Als je een pakket gaat verzenden en er zit iets waardevols in (denk aan een mobiele telefoon of andere elektronica), dan kan je ervoor kiezen om het pakket verzekerd te versturen. Dit kost meestal iets meer maar dan een normale verzending, maar mocht het pakket kapot gaan of kwijtraken bij het verzenden, dan is deze verzekerd. Dit betekent dat tot een bepaald bedrag (bij PostNL is het bijvoorbeeld €500), het pakket vergoed wordt in het geval dat er iets misgaat bij het verzenden.

Lees voor het verzekeren van je pakket wel altijd goed de voorwaarden van de desbetreffende pakket bezorgdienst, het kan namelijk zijn dat schade door bepaalde oorzaken niet vergoed wordt.

AANBIEDING!

Verstuur nu uw pakketten tot 30KG
vanaf slechts € 4,95 per pakket! 

Vraag het vrijblijvend aan:

Klik hier >>

Top 5 aanbieders Nederland
1. Shops United
2. Sendcloud
3. DPD
4. PostNL
5. UPS

 

Top 5 aanbieders buitenland
1. Shops United
2. DPD
3. DHL Parcel
4. PostNL
5. UPS